13 Temmuz 2014 Pazar

Yumurtalı Makarna

Yumurtalı Makarna

Bugün yine pratik ve ekonomik bir tarifimiz var. 
Bir gün önceden kalmış makarnamızı, yağ ve yumurta desteğiyle bir şölene çevirmek mümkün.
Yumurtalı makarna

Gerekli malzemeler
Önceki günden artan makarna
2-4 yumurta
10 ml sıvıyağ
tuz, kekik, nane
domates

Yapılışı:
Bir kapta, soğuk haldeki makarnanızın üzerine yumurtaları kırın ve iyice karıştırın. Biraz da tuz ilave edin.

Teflon tavanızın üzerine  sıvı yağı dökün ve altındaki ateşi açın. Yağ hafifçe ısındığında yumurta ile karıştırdığınız makarnayı tavaya düzgün bir şekilde yayın.

İsterseniz tavanın ağzını kapatabilirsiniz. Böylece makarnanın altı çok fazla kızarmadan üst tarafının da pişmesini sağlamış olursunuz.

Bir diğer yöntem olarak tavanın üzerini açık bırakın. Makarnanın alt tarafı iyice kızardığında, bir spatula veya tahta kaşık yardımı ile yumurtalı makarna tabakasını ikiye katlayın. Böylece üst taraf, diğer yarının üzerine kapanmasıyla arada kalsın. İki dakika sonra, katlanmış haldeki yumurtalı makarnanızı ters yüz edin.

Bir iki dakika sonra marnayı servis tabağına alın. Tabağın boş kalan yarısına bütün veya dilimlenmiş olarak cherry domates yerleştirin. Yanına maydanoz ekleyebilirsiniz.  Tabağın üzerine de arzuya göre nane, kekik, karabiber veya kırmızı pul biber serpebilirsiniz.

Domatesle birlikte veya ayrı olarak bu makarnanın yanına yoğurt ta iyi yakışır.

Afiyet olsun!

Gurme Magazin

Hiç yorum yok:

Düşüncelerini Dile Getir

Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates