Zeytinyağlı Havuç
Havucun ne kadar yararlı olduğunu yazmama gerek var mı? O güzelim rengiyle özellikle yeşil renkli sebzelerin arasına karışır karışmaz birden yemeğin görüntüsünü güzelleştiriverir.
Bu yemeği uzun yıllar önce bir arkadaşımda yemiş ve çok beğenmiştim.
Mutlaka deneyin derim :)
Malzemeler:
5-6 havuç
1 orta boy kuru soğan
1-2 çorba kaşığı pirinç
Zeytinyağı, tuz, dereotu
Yapılışı:
Havuçların kabuklarını güzelce sıyırın. Soğanı incecik doğrayıp zeytinyağının içine koyun ve kavurmaya başlayın. Rengi dönmeden halka halka doğradığınız havuçları ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin. Sonra pirinçleri ve üzerlerini örtecek kadar sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pirinçler uzadığında havuçlar da pişmiş olacaktır. Eğer ekşi tatları seviyorsanız biraz limon suyu ekleyin ve yemeği porselen bir tabağa döküp soğumasını bekleyin. Soğuyunca üzerine ince kıyılmış dereotu serpin ve afiyetle yiyin.
Malzemeler:
5-6 havuç
1 orta boy kuru soğan
1-2 çorba kaşığı pirinç
Zeytinyağı, tuz, dereotu
Yapılışı:
Havuçların kabuklarını güzelce sıyırın. Soğanı incecik doğrayıp zeytinyağının içine koyun ve kavurmaya başlayın. Rengi dönmeden halka halka doğradığınız havuçları ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin. Sonra pirinçleri ve üzerlerini örtecek kadar sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pirinçler uzadığında havuçlar da pişmiş olacaktır. Eğer ekşi tatları seviyorsanız biraz limon suyu ekleyin ve yemeği porselen bir tabağa döküp soğumasını bekleyin. Soğuyunca üzerine ince kıyılmış dereotu serpin ve afiyetle yiyin.
Tülin Yönter
Elinize, kaleminize sağlık Tülin hanım!
YanıtlaSil