10 Temmuz 2014 Perşembe

Biberli Katlanmış Yumurta Tarifi

Biberli Katlanmış Yumurta Tarifi

Tıpkı domatesli katlanmış yumurta gibi, biberli katlanmış yumurta da yapabiliriz.


Gerekli Malzemeler
4-5 adet yeşil biber
tuz
5-10 ml sıvı yağ
1-2 adet yumurta
Garnitür olarak salatalık ve domates




Hazırlanışı:
Öncelikle 4-5 tane yeşil biber alıp, güzelce yıkayalım. Doğramayı istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Önerim, biberi önce uzunlamasına kesip, sonra da halkalar halinde doğramaktır. Böylece küçük şeritler elde edersiniz. Boru şeklinde doğranmış bibere kıyasla, bu şekilde doğranmış biberlerin az yağda kavrulması daha kolay olur.

Biberleri tamamen doğradıktan sonra teflon tavanızın dibine biraz sıvı yağ dökün. Tavanın dibinin ıslanması yeterlidir. Sıvı yağ bir yandan lezzetin daha homojen olarak dağılmasını sağlarken, bir yandan da tavanın ısısının aşırı miktarda yükselmesini engeller.


Tavaya aktardığınız doğranmış biberleri ara ara karıştırarak güzelce kavurun.



Kavurma işlemi tamamlandığında yumurtanızı kırın. Yumurtanın sarısının tavanın kenarına yakın olmasını sağlayın. Hatta isterseniz yumurtanın sarısını patlatıp biraz yayabilirsiniz. 

Yumurtanın beyaz kısmını da olabildiğince geniş bir alana yayın. 


Yumurtanın beyazı iyice beyazlaşmaya başladığında tahta bir kaşık veya spatula yardımıyla tavadaki yumurta akının yoğun olan yarısını, diğer yarının üzerine doğru katlayın. Böylece yumurta sarısının bulunduğu bölgenin üzeri kapanmış olacaktır. Bir dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra biberli yumurtayı servis tabağına alın.

Tabağın boş olan yarısına doğranmış salatalık ve domateslerinizi yerleştirin.


Afiyet olsun! 


Gurme Magazin


Hiç yorum yok:

Düşüncelerini Dile Getir

Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates