Biberli Katlanmış Yumurta Tarifi
Tıpkı domatesli katlanmış yumurta gibi, biberli katlanmış yumurta da yapabiliriz.

4-5 adet yeşil biber
tuz
5-10 ml sıvı yağ
1-2 adet yumurta
Garnitür olarak salatalık ve domates
Hazırlanışı:
Öncelikle 4-5 tane yeşil biber alıp, güzelce yıkayalım. Doğramayı istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Önerim, biberi önce uzunlamasına kesip, sonra da halkalar halinde doğramaktır. Böylece küçük şeritler elde edersiniz. Boru şeklinde doğranmış bibere kıyasla, bu şekilde doğranmış biberlerin az yağda kavrulması daha kolay olur.

Biberleri tamamen doğradıktan sonra teflon tavanızın dibine biraz sıvı yağ dökün. Tavanın dibinin ıslanması yeterlidir. Sıvı yağ bir yandan lezzetin daha homojen olarak dağılmasını sağlarken, bir yandan da tavanın ısısının aşırı miktarda yükselmesini engeller.
Tavaya aktardığınız doğranmış biberleri ara ara karıştırarak güzelce kavurun.

Yumurtanın beyaz kısmını da olabildiğince geniş bir alana yayın.

Tabağın boş olan yarısına doğranmış salatalık ve domateslerinizi yerleştirin.
Afiyet olsun!
Gurme Magazin
Hiç yorum yok: