17 Temmuz 2014 Perşembe

MANTARLI PAPRİKALI PİRİNÇ PİLAVI

Mantarlı Paprikalı Pirinç Pilavı

Malzemeler 
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk veya et suyu
1 paket kültür mantarı
1 adet paprika (salçalık biber)
1 minik kuru soğan
Tereyağ ve sıvı yağ
Tuz ve dereotu

Yapılışı
Mantarlar güzelce yıkanıp üzerlerindeki ilaçtan arındırmak için bir taşım kaynatılıp süzülür. Sonra küp şeklinde doğranıp, kare şeklinde doğranmış paprikalarla birlikte sıvı yağda kavrulur. Pişince delikli kepçe yardımıyla yağı süzülerek bir tabağa alınır.

4 saat önceden sıcak su ve tuz ile ıslatılmış pirinç bol su ile yıkanır ve süzülür. Tencereye sıvı yağ ve tereyağla birlikte incecik doğranmış soğan konur ve yakmadan, şeffaflaşıncaya kadar pişirilir. Sonra pirinç eklenip, pirinç de şeffaflaşıncaya kadar kavrulur ve 3 bardak kaynamış tavuk ya da et suyu eklenir. Kaynadığı anda ocak kısılır ve üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir. Pişen pilava mantar ve paprika eklenir, pirinçler ezilmeden tahta bir çatalla karıştırılıp üzerine kağıt havlu örtülüp tencerenin kapağı kapatılır ve pilav demlensin diye tencere büyükçe bir örtüyle sarılır. 15 dakika kadar sonra kapak açılır ve kıyılmış dereotu dökülerek karıştırılır, kalıba basılarak servis edilir.

Tülin Yönter

Not: Genel kanı mantarların yıkanmaması olmasına rağmen, Türkiye'nin en büyük mantar sağlayıcısı olan ilçemiz Korkuteli'de, mantar işinde çalışanların önerisidir mantarın bir taşım kaynatılıp suyununun süzülmesi ve sonra kullanılması.

2 yorum:

  1. Elinize sağlık Tülin hanım. Çok güzel bir tarif olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Mantarların haşlanması gerektiğini ilk kez duyuyorum.

    YanıtlaSil

Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates