7 Temmuz 2014 Pazartesi

Domatesli Katlanmış Yumurta Tarifi

Domatesli Katlanmış Yumurta Tarifi

Öğrenciler ve bekarlar açısından yumurta, en pratik yemeklerden biridir. Zahmetsiz, ekonomik ve lezzetli.

Bugün domatesli yumurta yapacağız. Tarifimiz bir kişilik. Eğer tavanızın boyutları uygunsa, kişi sayısına göre malzemeleri arttırarak misafir bile ağırlayabilirsiniz.

Malzemeler:
1 orta boy domates
10 ml sıvı yağ (tavanın tabanını hafifçe ıslatması yeterlidir)
1 yumurta

Yapılışı:
1. Öncelikle domatesinizi küçük küpler oluşturacak şekilde doğrayın. Doğrama şeklini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Domatesinizi iri parçalar halinde doğradığınızda, parçaların her tarafı eşit şekilde pişmeyeceği için daha hoş bir lezzet dağılımı da elde edebilirsiniz. Domatesleri tamamen salça haline gelecek kadar pişirmemenizi öneriyorum. Eğer domatesin iyice kavrulmuş olmasını tercih ediyorsanız, o zaman doğrudan salça kullanabilirsiniz.

2. Domatesler piştiğinde yumurtayı tavanın kenarına yakın bir yere kırın. Ortasına değil.  Sarısı kenarda kalsın ve yumurta akı  tavanın diğer taraflarına doğru yayılsın.

3. Tavanın üstünü kapamayın. Yumurta akı beyazlaşmaya ve bir tabaka halinde sertleşmeye başladığında bu bölümü dikkatle yumurta sarısının üstünü örtecek şekilde katlayın. Yumurta sarısının üzeri tamamen kapansın.

4. Bir dakika kadar bu şekilde pişirmeye devam edin ve sonra ikiye katlanmış durumdaki yumurtanızı dikkatle tabağınıza alın. Tavanın içinden yemenizi önermiyorum. Çünkü teflon yüzeyi telaşla çizebilirsiniz. :)

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Düşüncelerini Dile Getir

Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates