29 Ağustos 2014 Cuma

Kısır Nasıl Yapılır

Kısır Nasıl Yapılır?


Size pratik bir Kısır tarifi vereceğim. Elinizdeki malzemeler tamamsa, en fazla yarım saat içinde enfes bir kısırı sunuma hazırlayabilirsiniz.

Gereken malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur (düğü - köftelik bulgur)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2-3 bardak kaynar su
1 baş kuru soğan
3-4 adet taze soğan (varsa)
3 orta boy domates 
3-4 yeşil biber
1/2 demet maydanoz
2 orta boy salatalık (ilave olarak kornişon turşusu da kullanabilirsiniz)
1 fincan sıvı yağ
1 çorba kaşığı nar ekşisi 
1 çorba kaşığı limon sosu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Karışımı hazırlayacağınız derin ve geniş bir kaba bulgurları dökün.

Önce hafifçe sulandırıp erittiğiniz salçayı bulgurun üzerine ilave edin. 2-3 bardak kaynar suyu da ilave edin ve kaşıkla iyice karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Bu karışımı dinlenmeye bırakın.

Su miktarını arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Ancak bulguru asıl ıslatan su değil, domates ve salça olmalıdır.

Islak bulgur bir yandan suyu emip şişmeye başlarken siz de domates, biber, soğan, salatalık ve maydanozu küçük küpler halinde dilimleyerek karışıma katmak üzere hazırlayın.

Malzemelerin hazırlığı tamamlandığında, asıl işlemlere başlama vakti gelmiş demektir.

Önce şişmiş bulgurun üzerine sıvı yağ, nar ekşisi, limon suyu (veya sosu) gibi sıvı malzemeleri ekleyin ve hepsini birden karıştırın. Daha sonra da diğer malzemeleri ilave ederek karıştırmayı sürdürün.

İsteğe bağlı olarak kuru nane de ekleyebilirsiniz.

Kısırı marul yaprağının içine koyup dürüm yaptığınızda yemeye doyum olmaz!

Afiyet olsun!

Gurme Magazin


 

Hiç yorum yok:

Düşüncelerini Dile Getir

Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates